“Η αξία μας δεν μπορεί να ευτελίζεται στον τραπεζικό γκισέ”

 

“Είμαστε εδώ σήμερα για τρεις λόγους.

Ο πρώτος είναι για να προστατεύσουμε το επάγγελμά μας, να υπερασπιστούμε την δουλειά μας και την αξία που δίνουμε πάνω στα ασφαλιστήρια τα οποία δίνουμε στους πελάτες μας.

Ο δεύτερος είναι για να υπερασπίσουμε τους ίδιους μας τους πελάτες. Να τους υπερασπίσουμε για τους εκβιασμούς που δέχονται μέσα από το τραπεζικό σύστημα, εκβιασμούς που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι σε θέση να τους καταγγείλουν επωνύμως.
Και ο τρίτος λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ είναι για να υπερασπιστούμε τον ίδιο το θεσμό. Την αξία την οποία προσδίδουμε με τα προϊόντα τα οποία πουλάμε, αυτά που προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία.
Αυτά δεν μπορούν να ευτελίζονται πάνω στο γκισέ μιας τράπεζας ή να γίνονται προϊόν συνδιαλλαγής.
Από τη μαύρη δεκαετία του ’80 που διάφοροι δημόσιοι υπάλληλοι πούλαγαν ασφάλειες φτάσαμε σήμερα στην οργανωμένη διαδικασία πίσω από τις τράπεζες. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί, όπως είμαστε εδώ και με αυτό που αποδείξαμε σήμερα διότι μπορέσαμε να πάρουμε το ρίσκο και να μαζευτούμε, θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Συγχαρητήρια στην ΕΑΔΕ για την πρώτη συγκέντρωση που έγινε ποτέ από τους επαγγελματίες ασφαλιστές”.

Κώστας Μαρκουλιδάκης, εκπρόσωπος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Πηγή: Underwtiter  12/7/2015