Η αξία του ασφαλιστή αποκαλύπτεται μαζί με τον κίνδυνο

Businesswoman working remotely from a cafe

 

Ο πράκτορας, ο ασφαλιστικός σύμβουλος, ο μεσίτης. Όποια ιδιότητα και να έχει ο ασφαλιστής έχει έναν ρόλο πολυπρισματικό, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση κινδύνων στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, την κοινωνία και την οικογένεια.

Και αυτό το μαρτυρούν οι αριθμοί των επιχειρήσεων, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα δίνουν 2 δις ευρώ σε αποζημιώσεις, αποζημιώσεις που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της υγείας ασθενών, την ανοικοδόμηση σπιτιών, την επαναλειτουργία επιχειρήσεων και την προστασία θέσεων εργασίας, την αποκατάσταση πόλεων και υποδομών από φυσικές καταστροφές και την οικονομική προστασία οικογενειών μετά από καλύψεις ζωής. Στις φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι στις 23 Ιουλίου η ασφαλιστική αγορά έχει αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 36 εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι η ουσία της ασφάλισης και στην πράξη τα αποτελέσματά της γίνονται μετρήσιμα και αξιολογήσιμα κατά την έλευση του κινδύνου. Για αυτό και στη συνείδηση του ασφαλισμένου παραμένει εντυπωμένη εικόνα που υπάρχει σε μία δύσκολη στιγμή.

Τη στιγμή που έχει την ανάγκη να διασφαλίσει πώς ό,τι και να συμβεί θα έχει τα εφόδια να συνεχίσει για την επόμενη ημέρα, να κάνει το αναγκαίο βήμα για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ή να εξασφαλίσει ότι μία νομική διαμάχη λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας δεν θα του στερήσει την περιουσία του.

Για αυτό το λόγο και η επιλογή του επαγγέλματος του ασφαλιστή πρέπει να γίνεται συνειδητά και με γνώμονα την ικανότητα πέρα από τη γνώση, την εξειδίκευση και τη συνεχή κατάρτιση να υπάρχει και συναίσθηση για την δύσκολη κατάσταση στην οποία μπορεί να περιέλθει ο ασφαλισμένος.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, που έχει καθιερωθεί σαν η Ημέρα του Ασφαλιστή, το insurancedaily.gr αφιερώνει το κείμενο αυτό σε όλους τους επαγγελματίες ασφαλιστές που στέκονται δίπλα στους πελάτες τους και συμβάλλουν πραγματικά στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Αυτοί ενσαρκώνουν την πραγματικότητα του Έλληνα ασφαλιστή…

πηγή: insurancedaily  17-9-2018