Νέες διαδικασίες είσπραξης ασφαλίστρων απο 1-1-2014

Αγαπητέ μας πελάτη,

 

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 η ασφαλιστική αγορά εισήλθε σε νέα εποχή.

Η πλήρης εφαρμογή των Πράξεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος, με αριθμούς 30/30-9-2013 που αφορά τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και 31/30-9-2013 που αφορά τους διαμεσολαβητές  οριοθετούν το νέο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε.

Oι   ανωτέρω πράξεις επιφέρουν τροποποίηση και στη διαδικασία   είσπραξης των ασφαλίστρων. Η κυριότερη είναι ότι πλέον τα ασφάλιστρα θα καταβάλλονται από τον ασφαλισμένο πριν την έναρξη της ασφαλιστικής περιόδου  και εκτύπωσης του συμβολαίου.

Επίσης, αλλάζει και  ο τρόπος είσπραξης.

  •  Οι εταιρείες θα αποστέλλουν ταχυπληρωμή απευθείας στους ασφαλισμένους και το ασφαλιστήριο θα ταχυδρομείται  μετά την εξόφληση των ασφαλίστρων   που θα γίνεται   στις τράπεζες, στα ΕΛΤΑ, μέσω πάγιας εντολής σε λογαριασμό ή με πιστωτική κάρτα και με άτοκες δόσεις.
  • Όπου δεν εφαρμόζεται ταχυπληρωμή, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα εκτυπώνεται μετά την εξόφλησή του στην εταιρία

Εμείς ,όπως και μέχρι σήμερα ,θα είμαστε δίπλα σας.

Θα επικοινωνούμε μαζί σας από τον προηγούμενο μήνα ώστε να είστε έγκαιρα ενήμεροι για το συμβόλαιό σας και μαζί θα το επικαιροποιούμε.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας σας ενημερώνουμε για δύο θέματα που μας αφορούν όλους :

  1. Ανασφάλιστα  οχήματα:  Το  πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο όχημα  θα πηγαίνει στην εφορία. Σε περίπτωση μη πληρωμής του  δε θα δίνεται φορολογική ενημερότητα.
  2. Πλαστά ασφαλιστήρια: Την ύπαρξη πλαστών ασφαλιστηρίων, που κατακλύζουν την αγορά, πληροφορούνται ανυποψίαστοι ασφαλισμένοι είτε σε έλεγχο της αστυνομίας είτε στη χειρότερη των περιπτώσεων όταν εμπλακούν σε ατύχημα.